PiotrKo

Wada baterii zlewozmywakowej?

dodano: 2012-01-02 18:18

Witam,

Właśnie kupiłem i zamontowałem baterię zlewozmywakową Delinia Lena za 89PLN.
No i jest spory problem, wydaje mi się że producent "spartaczył" produkt.

"Dzięki" tej baterii zauważyłem że w mojej sieci wodociągowej jest różnica ciśnień pomiędzy ciepłą i zimną wodą.
Ciepła woda przepływa mi do rur z zimną - licznik ciepłej obraca się do przodu, natomiast licznik zimnej "wstecz".

Czy to podstawa do reklamacji - zwrotu towaru?

Filmik
youtu.be/k6UAiW6Mt10

pokaż odpowiedzi jako:

ikaria

dodał: ikaria 2012-01-03 08:55

Szczerze mówiąc ja cieszyłabym się gdyby liczniki chodziły mi "do tyłu" smiling smiley
A tak poważnie to proponuję odkręcić baterię pozostawiając tylko wężyki i sprawdzić czy taka sama sytuacja ma miejsce również wtedy gdy nie ma baterii.Problem uwidoczni się szybko.Bateria za 89 zł nie jest szczytem technologicznych osiągnięć,więc decydując sie na taki zakup mozna sie spodziewać problemów.Jeśli okaże się,że to wina baterii zawsze możesz złozyć reklamacje.Wtedy albo kupisz sobie nową baterię albo na czas reklamacji ( 2 tygodnie na uznanie lub odrzucenie+w przypadku uznania miesiąc na wymianę).

do góry

robertwwa3

dodał: robertwwa3 2012-01-07 17:14

musial bym byc idiota zeby cieszyc sie ze ciepla woda cofa mi zimna jest drozsza
a co do zdjecia bateri to jeszcze madzejszy pomysl nie skomentuje bo to oczywiste

do góry
User Avatar img

nedtom

dodał: nedtom 2012-02-07 17:54

miałem podobnie i też nie mam na to pomysłu

do góry

ekspert_g

dodał: ekspert_g 2012-04-15 23:52

Rozwiązanie problemu jest proste, należy zamontować zawór zwrotny, który pozwala na przepływ tylko w jednym kierunku lub reduktor ciśnienia, aby wyrównać ciśnienie ciepłej i zimnej wody.

do góry